You are currently viewing Boldog, boldog, boldog születésnapot! Ma ünnepli születésnapját Liptai Claudia

Boldog, boldog, boldog születésnapot! Ma ünnepli születésnapját Liptai Claudia

Nem hiszem, hogy lett volna olyan ember – legyen az férfi, vagy nő –, aki a 90-es évek végén, a 2000-es évek elején, ha meglátta Liptai Claudiát egy tévéműsorban, például egy Claudia Showban, ne mondta volna magában azt, hogy „Ejha! . . .”

Egy igazi NŐ-t, egy „vadmacskát” ismerhettünk benne meg, aki óriási kisugárzással bír, megjelenése – a jó értelemben vett- figyelemfelkeltő. Nőiessége, egyénisége és határozottsága odavonzotta, és a kortalanságának köszönhetően, még ma is odavonzza a férfi és a női szemek tekintetét. Az én ismeretségi körömben eddig nem hallottam olyan megjegyzést róla, ami negatív csengésű lett volna. Claudia, egy nagy egyéniség, egy nagy tehetség, egy nagyon szerethető személyiség. Őt nem lehet nem szeretni.

A Mai napi rovatomban Liptai Claudiáról írok, – a színésznőről, – a műsorvezetőről, – a cukrászról, – a vállalkozóról, – a kétszeres édesanyáról és a feleségről.

Mélységek és magasságok

Nyomon követhettük az elmúlt, közel harminc év alatt elért sikereit, magánéletének magasságait és mélységeit is. Azt gondolom, hogy élete azon szakaszában van jelenleg, ahol megtalálta azt, amire vágyott. Ehhez, mint minden embernek, kellettek a tapasztalatok, azok a bizonyos mélységek és magasságok, a szerelmek, az elvesztések, a remények és az elengedések, egyszóval a fejlődés!

Boldog kapcsolatban

Pataki Ádám cukrászmesterrel hat éve alkotnak boldog párt, szerelmüket egy kisfiú születésével is megpecsételték. Hamarosan öt éves lesz – bár nem rég született – a kis Ádám.

Azonkívül, hogy Liptai Claudia a legnépszerűbb és legnagyobb tévéműsorok háziasszonya – és jelenleg az RTL Klub napi rendszerességgel jelentkező Mestercukrász című műsorát vezeti –, férjével, Pataki Ádámmal, együtt álmodták meg budapesti cukrászdájukat. A Pataki Cuki 2019 szeptemberében, a Hegyvidéki Bevásárlóközpontban nyitotta meg kapuit. Ezenkívül a Centrál Színház Társulatának is a tagja, a Pletykafészek és a Ma este felnövünk című előadásokban látható.

A kép forrása: Pataki Cuki

Egy csipetnyi visszatekintés

A kezdet

Tekintsük egy kicsit vissza a múltba! A nyolcvanas évek végén, a Kaffka Margit Gimnázium képzőművészeti szakának padsorait koptatta, illetve csak koptatta volna, ha a sok lógás és a nem éppen jó magaviselet miatt, (tehetsége ellenére) 1988-ban nem tanácsolták volna el. Csak azért is megmutatta, beiratkozott egy esti gimnáziumba, két év alatt megtanulta a négy éves anyagot, majd sikeres érettségit tett. Mindeközben számítógépes tenyérjóslással foglalkozott. Az érettségi után Gór Nagy Mária Színitanodán folytatta, majd fejezte be a tanulmányait. 1993. és 1997. között, a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója lett, ahol megszerezte a főiskolai színművészeti diplomáját.

Elindult a karrier

Már a főiskola hallgatójaként, 1995-ben a Vígszínház tagja lett. 1993-tól a tévében is szerepet kapott, mellékszereplőként láthattuk a Szomszédokban. Julcsi (Ábel Anita) barátnőjeként érkezett, majd elszerette Julcsitól Kristófot (Németh Kristóf).

Láthattuk Őt az RTL Klub Czííz című műsorában, majd 1999-ben a Pasik! című tévésorozatban, a Heti Hetesben, a Találkozásokban és az Esti Showderben.

A folytatás

Majd átigazolt a TV2 csapatához, ahol 2001-től a Claudia Show háziasszonya volt. Ekkor már nem volt a Vígszínháznál, de ebben az éveben esett szerelembe Gesztesi Károly színművésszel. Egy, a mindent elsöprő szerelem gyümölcseként érkezett meg Panka, 2006. július 16-án, így Ő holnap ünnepli születésnapját. Isten Éltesse sokáig Őt is! A 2006-os év a bébi mellett esküvőt is hozott nekik, amelyet 2010-ben bontottak fel.

A kép forrása: facebook LiptaiClaudiaHivatalos

2002-től a Big Brother, 2004-2011. között a Mokka című műsor egyik reggeli műsorvezetője volt. De a nevéhez köthető még sok más sikeres TV2 produkció is, mint például a Folytassa Caludia!, a Liptai Claudia Show, Megasztár, Babavilág, Mr és Mrs – A sztárpár show, A nagy duett, Sztárban Sztár, Bumm!, 50 milliós játszma, Extrém Activity, Appra Magyar, Csak Show és más semmi!, vagy éppen az igen izgalmas Séfek séfe.

Forrás: wikipédia

Nekem a Liptai & Till páros, érzésre egy kicsit a Kudlik & Antal páros

A műsorvezető társa a TV2-nél hosszú éveken át Till Attila volt. Nekem érzésre kicsit olyanok voltak együtt, mint a nagy „elődjeik”, a kulturnaplo.hu tegnapi Mai napi rovatának születésnapos ünnepeltje, Kudlik Juli és Antal Imre. A Liptai Claudia és Till Attila műsorvezető-páros, nekem szintén amolyan elválaszthatatlannak tűnő páros volt. Hosszú éveken át dolgoztak együtt.

A számos színházi szerepei mellett, sok hazai filmben láthattuk játszani Claudiát, sok-sok szinkronszerepe is van, számtalan sorozatban hallhattuk. Számomra mind közül a Született feleségek a legkedvesebb, ahol Mary Alice Young-nak kölcsönözte a búgó, és karakteres hangját. A sorozatbéli Mary Alice Young karaktere ugyan rögtön, az első epizódban meghal, de narrátorként végigmeséli a sorozatot, így ez a szinkronszerep volt a sorozat talán egyik leghálásabb és legemlékezetesebb szerepe.

Vissza a gyökerekhez

Két éve hagyta ott a TV2-t, ezzel függetleníteni akarta magát, szabadabban szeretett volna élni és dönteni a továbbiakban arról, hogy mit, hol és hogyan vállal el. Tavaly visszatért a gyökerekhez, újra az RTL Klub képernyőjén láthattuk. Az Álarcos énekes című műsorban való szereplése után, a szilveszteri NőComment című műsor háziasszonyaként kaphattunk színvonalas szórakoztatást, mely a régebbi szilveszteri műsorok hangulatát hozta vissza. A 2021-es év a Nagy számmal indult el, ahol rögtön az első adás vendége volt. Jelenleg hétköznap esténként, a Mestercukrász háziasszonyaként találkozhatnak vele a nézők az RTL Klub új műsorában, valamint hétfő esténként, a Sláger FM hullámhosszán, az ÉdesKettes című műsorban, amelyet férjével, Pataki Ádámmal vezetnek.

A kép forrása: facebook LiptaiClaudiaHivatalos

Több mindennel készül az őszre, önálló esttel, monodrámával és tévés szerepléssel is. Kíváncsian várjuk a folytatást . . .

Boldog Születésnapot és további sok sikert kíván a kulturnaplo.hu!

A kiemelt kép forrása: A kép forrása: facebook LiptaiClaudiaHivatalos

Vélemény, hozzászólás?