You are currently viewing Zenei világnap

Zenei világnap

Október 1-én nem csak az időseket köszöntjük világszinten, hanem a zenét is. Míg az idősek világnapját kereken 30 éve, 1991-től az ENSZ közgyűlésének köszönhetően ünnepeljük, addig a zenét kicsit régebb óta, 46 éve, 1975-től az UNESCO jóvoltából ünnepelhetjük.

A zene gyógyír mindenre…”

Ahogy az én anyukám mondta: „Fiam! A zene gyógyír mindenre… Ha jókedved van, ha szomorú vagy, a zene társad és támaszod lesz mindig, ezt ne feledd…” És mennyire igaza volt, mint mindig mindenben, nem feledem el, ahogyan a többi útravalóját sem. Legyen ez az útravaló a tiétek is, így a zene világnapján. Hallgassatok sok zenét, élvezzétek a ritmust és a dallamot.

Egy-egy zene, egy-egy dal emlékeket idéz…

Biztos szinte mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy zene, egy-egy dal összeköthető egy érzéssel, – egy személlyel, – egy hellyel, – egy-egy szerelemmel. Ha neked is volt már, vagy van ilyen emléked, van ilyen dalod, oszd meg velünk a dalt, a dal címét. Írd meg hozzászólásban, és ha van kedved a történetet is meséld el hozzá.

Keresd és találd meg a számodra tökéletes zenei programot!

Péntek lévén, ma több helyre is elmehetsz zenét hallgatni, táncolni vagy koncertélményeket gyűjteni. Ehhez segítségedre lehet a kulturnaplo.hu zenei programajánlója, mely a héten frissült, és a legújabb koncertprogramokra lelhetsz benne országosan. Ha szereted a szabadtéri rendezvényeket és másra vágysz ezen a hétvégén, mint egy koncert, vagy akár egy disco, de mégis változatos és táncos bulit keresel, mindezt csodás környezetben, akkor ajánlom magunkat! Használd ki a még kedvezőbb időjárást, és a szabadtér adta lehetőségeket, ugorj le pénteken és/vagy szombaton a Római parti Karaoke MegaPeti buliba. (Orange Bike, Bp. III. Római part 27). Az éneklés nem kötelező, de erősen ajánlott kipróbálni magad. Ha ezek közül egyik programlehetőség sem nyerte el a tetszésedet, akkor maradj otthon, de mindenképpen hallgass zenét a kedvedre! 🙂 😉

A zene kortalan! Szeresd a zenét és az időseket!

Boldog zenei világnapot mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?