You are currently viewing Ma ünnepli 57. születésnapját Sandra Bullock

Ma ünnepli 57. születésnapját Sandra Bullock

Az Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színésznő, forgatókönyvíró és producer, 57 évvel ezelőtt, 1964. július 26-án látta meg a napvilágot. Első fellépésének egyike, nyolc évesen történt. A gyökerei is a művészet útjait járták, édesanyja opera-énekesnőként, édesapja énektanárként dolgozott.

Színészetet tanult, első kisebb filmszerepét 1987-ben játszotta el, mindösszesen 23 évesen, a Hangmen című thrillerben. 1993-ban A pusztító és 1994-ben a Féktelenül című akciófilmek tették Őt ismertté. Az akció filmeket romantikus vígjátékok követték; 1995-ben az Aludj csak, én álmodom és 1998-ban a Majd elválik! A kilencvenes években filmthrillerekben is feltűnt: A hálózat csapdájában (1995), Ha ölni kell (1996). Ez utóbbi filmbéli alkotásával a legjobban fizetett színésznők közé emelkedett 1996-ban. 1998-ban rendezett egy félórás kisfilmet, a Making Sandwichest, amelynek nemcsak a rendezője, de forgatókönyvírója és főszereplője is volt.

2000-ben a Beépített szépség, 2002-ben a Két hét múlva örökké, 2009-ben a fantasztikus Női szervek hozták meg, pontosabban folytatták számára a sikert. Ez utóbbi akcióvígjátékot, nem lehet megunni. Én magam, már legalább ötször láttam, hatalmasat alakít Melissa McCarthyval. Aki nem látta még, és szereti az izgalmat, a váratlan fordulatokat, a humort egy kis trágársággal fűszerezve, feltétlenül nézze meg! Személy szerint, mind a két színésznőt nagyon szeretem!

A kép forrása: life magazin

Számos filmben szerepelt még az évek során, alakításai és tehetsége maradandót nyújtottak a nézők számára. 2010-ben elsőként, az Oscar-díjak történetében, ugyanazon évben elnyerte az Oscar-díjat és az Arany Málnadíjat is. Az amerikai Forbes magazin bejelentette, hogy 2010-ben, 56 millió amerikai dolláros jövedelmével, ő a világ legjobban kereső színésznője.

Saját gyermeke nem született, de két gyermeket örökbe fogadott. 2010-ben egy kisfiút és 2015-ben egy kislányt. Egyik neki tulajdonított mondat szerint: „Akkor jöttem rá, hogy híres vagyok, amikor a fejem felett megjelent egy fényképezőgép, pedig épp pisiltem.”

Isten éltesse a Hírességet!

További sok sikert és boldog születésnapot kívánunk, Sandra Bullock!

Forrás és borító kép forrása: wikipedia

Vélemény, hozzászólás?