You are currently viewing Gondolatok az Állatok Világnapján

Gondolatok az Állatok Világnapján

Október 4. Az Állatok Világnapja. Hogy miért éppen ekkor ünnepeljük? Ez az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferenc halálához köthető.

Az állatok csodálatos lények, melyek sokszor kiszolgáltatott körülmények között élnek. Gyakran szorulnak segítségre, lehetnek elesettek és betegek. Mivel Dr. Bubó csak a mesékben létezik, ezért a kiszolgáltatott, a sérült és beteg állatok szinte csak az emberi jóságra és segítségre támaszkodhatnak. Mi emberek maximálisan segítsük és óvjuk őket!

Természetesen a házi kedvencek, de akár a háztáji állatok tartásának tekintetében óriási felelősséggel tartozunk, mind a kis kedvencek gazdái és mind az állattartók. Mielőtt háziállattal osztanánk meg az életünket, az otthonunkat, mindenképpen mérlegeljünk és ismerkedjünk az adott élőlény szokásaival, természetével és leírásaival.

Sok olyan embertársunk van, aki nagyon szereti az állatokat, de még sincs lehetősége a tartásukra, ők gyakran segítik az állatvédő egyesületeket, állatmenhelyeket, ha más nem, önkéntes munkákkal, például kutyasétáltatással… Ez a menhelyek számára is óriási segítséget jelent. Úgyhogy buzdítok mindenkit az ez irányú segítségnyújtásra, támogatásra.

Ma van az Állatok Világnapja, szeressük és óvjuk őket, ne csak ma, hanem az év összes napján!

Vélemény, hozzászólás?