You are currently viewing Első . . .  Elvis lemezszerződése, Rolling Stones fellépése

Első . . . Elvis lemezszerződése, Rolling Stones fellépése

Minden nap van egy-egy jeles évforduló, amire szívesen emlékezünk. Naponta vannak születésnapok, amit örömmel ünnepel a nagyérdemű publikum.

A kulturnaplo.hu oldal „Mai napi” rovata a jövőben naponta fog jelentkezni, hol jelentős és kedves évfordulókat felidézve, hol ismert művészeket ünnepelve, vagy éppen legendákra emlékezve.

A rovat bemutatkozó írása két érdekes évfordulót idéz fel.

Az egyik 67 évvel ezelőtt történt, amikor is Elvis Presley – a mai napon-, az első lemezszerződését írta alá a Sun Records-al. Nyolc évvel később, Londonban, szintén ezen a napon, -július 12-én-, adta az első hivatalos fellépését a Rolling Stones zenekar.

In memoriam Elvis Presley

A rockabilly első egyik énekesei között tartják számon Elvis-t, akinek a karrierje 1954-ben indult el. A jól ismert és hatalmas sikert arató „Heartbreak Hotel” című kislemez, már az RCA records gondozásában jelent meg 1956-ban. Elvis pályája, 1958-ban átmenetileg félbe szakadt, bevonult katonának. A 60-s évek béli visszatérésével nem tudta ott folytatni, ahol félbehagyta a karrierjét. A sorkatonai szolgálat után filmszínészként kezdték el foglalkoztatni, de a kritikusok nem igazán magasztalták Őt, sem a filmekhez kapcsolódó zenei albumokat. Tíz év után, 1968-ban tudta ott folytatni a zenei karrierjét, ahol félbehagyta. A következő években sikert sikerre halmozott. Maradandót alkotott, amellyel visszavonhatatlanul belevéste magát a zenei történelembe. Gyógyszerfüggősége a hetvenes évek közepén kezdődhetett, később elhatalmasodott rajta. Sajnálatos módon, nagyon korán, 42 éves korában, 1977-ben költözött el az égi színpadra.

A képmontázst a kulturnaplo.hu készítette, források: twitter.com , hardrock.hu, microsoft.hu

Vélemény, hozzászólás?