You are currently viewing A kóbor, hontalan állatok világnapja

A kóbor, hontalan állatok világnapja

A mai napon számtalan születésnapról és évfordulóról tudtam volna írni. De mivel szívügyem az állatok, így A kóbor, hontalan állatok világnapjára esett a választás, ezzel is felhívva a figyelmet az állatok védelmére, segítésére és befogadására.

Mielőtt jobban belemerülnénk, a jó Isten éltesse sokáig az összes ünnepeltet, felsorolás szerűen többek között, Egerszegi Krisztinát, Farkasházy Rékát és Madonnát. A mai napon, 44 évvel ezelőtt ment el szívroham következtében Elvis Presley, 133 éve a Coca-Cola megalkotója; Dr. John Stith Pemberton, amerikai gyógyszerész. 106 éve Széll Kálmán, Magyarország egykori miniszterelnöke, vagy éppen 3 évvel ezelőtt Aretha Franklin, tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző, akinek az életrajzi filmjét, a héten kezdik el vetíteni a hazai mozikban.

1992-től az Egyesült Államok kezdeményezésére tartják meg a Hontalan Állatok Világnapját. Kezdetben augusztus minden harmadik szombatját jelölték ki, de ez végül megváltozott, és fix napra, augusztus 16-ra, tették át. A világnap elsődleges célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a kóborló állatok menhelyre való bekerülése. Fontos az örökbefogadási szándék megerősítése az emberekben, mindezt csakis felelősségteljesen, valamint a kontrollálatlan szaporulatok visszaszorítására való odafigyelés szerepe.

A kép forrása: Rex kutyaotthon alapítvány

A Rex kutyaotthon alapítvány minden évben ezen a napon (is) az ügy mellé áll, akik azt remélik:

Eljön a nap, mikor ez a világnap csak egy okafogyott emlék lesz a múltból, és minden állat szerető és felelős gazdik mellett élheti napjait. Addig is tegyünk meg mindent, hogy a gazda nélkül élő állatok sorsa kevésbé legyen sanyarú, és a szenvedés ne legyen életük szükségszerű velejárója.”

A Hontalan Állatok Világnapjára a BRFK munkatársait láttuk vendégül a Rex kutyaotthon alapítványnál. Védenceink örömmel működtek együtt a gazdikereső fotózáshoz. Ahogy tavaly is sok bentlakónk gazdira talált a fotózás után, úgy idén is reméljük, hogy sikeres lesz az együttműködésünk”

Rex kutyaotthon alapítvány
A kép forrása: Rex kutyaotthon alapítvány

Vigyázzunk az állatokra, segítsük Őket ha bajba kerülnek!

Isten éltesse a Föld minden állati lakóját!

Vélemény, hozzászólás?