You are currently viewing Törőcsik Mari születésének évfordulója, ma lenne 86 éves! Boldog égi születésnapot!

Törőcsik Mari születésének évfordulója, ma lenne 86 éves! Boldog égi születésnapot!

In memoriam! Szép álmokat Művésznő…

Ha valaki eltávozik az élők sorából a szívünk összeszorul, de közben számtalan emlékkép villan be Róla, mely mosolyt csal az arcunkra. Miközben az emlékek tengerén ringatózunk, a rossz érzésünket hirtelen felülírja egy kellemesebb érzés, az emlékezés.
Törőcsik Mari művésznő ma lenne 86 éves, sajnos áprilisban eltávozott, de oly sok mindent hagyott hátra az utókornak. Művészete, egyénisége és az alkotásai itt maradtak, az emléke bennünk tovább él.

A kép forrása: Szabadkai Népszínház

Személyes történetem a Művésznővel

Nekem is volt egy kedves és személyes történetem, találkozásom Vele, mely ma ismét felelevenedett. A 90-es évek közepén még húsz éves sem voltam, életem első munkahelyén, amár a korábbi írásaimban említett Bak és Társa Bútorházban értékesítőként dolgoztam, mely évek nagyon meghatározták az életemet. Nagyon sok művész ember vásárolt nálunk akkoriban és mondhatom, mindenki igazán kedves és természetes volt.

A kép forrása: fortepán/femcafe

A vásárlásának és a kiszolgálásának története

Egy nyári napon Törőcsik Mari művésznő is ellátogatott hozzánk, nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy én szolgálhatom ki. Én egy tejfelesszájú fiatal, Ő egy nagyon kedves művész volt, minden sztárallűr nélkül, természetesen és aranyosan viselkedett.
Két ízléses üveglapos éjjeliszekrényt vásárolt, melyet lapra szerelten értékesítettünk, örömmel voltam a segítségére és természetesen az autójához is segítettem kivinni, Ő kedvesen megköszönte, majd elbúcsúztunk.

A kép forrása: szinhaz.hu

Kb. egy óra múlva csörgött a telefon, engem kértek, a vonal túloldalán a művésznő beszélt, a mai napig a fülemben cseng:

„Fiatalember! Van egy kis probléma, nem tudjuk összeszerelni az éjjeliszekrényt, hiányzik hozzá valami kütyü…”

Abban a pillanatban esett le, hogy izgatottságomban nem adtam hozzá szerelékcsomagot, amely külön volt csomagolva.

A kép forrása : life.hu

Megnyílt alattam a föld…

Elszégyelltem magam, egy pillanatra megnyílt alattam a föld, az elnézéskérésemre és szabadkozásomra annyit mondott:

„Semmi probléma, ne izgassa magát, visszamegyek érte, de mivel nehéz Önöknél parkolni, az a kérésem, hogy egy tíz perc múlva jöjjön ki, és amikor az üzlet elé érek, a jelzőlámpánál beadja nekem a kocsiablakon. Rendben? „

– Rendben, válaszoltam megnyugodva. – Ő visszajött, én beadtam, Ő kedvesen mosolygott és köszönte, én is megköszöntem a türelmét és, hogy visszajött érte.

A kép forrása: life.hu

Drága Művésznő!
Áprilisban is tévedés történhetett, nem tetszene visszajönni?
Köszönjük, hogy volt nekünk! Szép álmokat, nyugodjék békében!

A borítókép forrása: pinterest


Vélemény, hozzászólás?