You are currently viewing Római parti életérzés – II. rész

Római parti életérzés – II. rész

A szabadtéri Karaoke partisorozat sikere és a Római parti Plázs megnyitása

Irány a Római!

A Római parti életérzés – I. részében a Római-part legendás múltját mutatta be a kulturnaplo.hu. A II. részben a part egyik legközkedveltebb vendéglátó egységéről és a közelgő szabadtéri fürdőzés lehetőségéről számol be.

Az Orange Bike, a Római-part egyik legnépszerűbb és legnagyobb Paradicsoma

Az Orange Bike Sportbüfé, ami mára már ebből a névből – mármint a Sportbüfé megnevezésből – azért jócskán kinőtte magát, a part egyik legnépszerűbb vendéglátó egysége lett, amely a népszerűségét elsősorban a finom és nagy adag ételeivel, valamint az esti karaoke partikkal vívott ki magának. Az Orange Bike komplexum nem csak vendéglátói szolgáltatásban jeleskedik, hanem a kerékpárszervizben, a kölcsönzésben és a kerékpárok értékesítésében is.

A nyári szezonokban – májustól október végéig – ad otthont az óriási sikert arató, Római parti Szabadtéri Karaoke MegaPeti partisorozatnak, immár a 7. nyáron.

Heti egy nappal indult el a karaoke est, de a népszerűségnek köszönhetően – harmadik éve -, már heti három alkalommal, szerda, péntek és szombat este várja a nagyérdemű közönségét.

Buliról-bulira, hétről-hétre, számtalan visszatérő vendég látogat el az Orange Bike karaoke bulijaiba, ezen vendégek közül sokan nem is énekelnek, egyszerűen csak szeretik a változatos, jó bulikat és zenéket, a jó társaságot, az isteni ételeket, a nagyszerű feelinget.

Tavaly terjeszkedett a hely és megnyitotta a téliesített emeleti termét, Orange Bike Terasz néven, ahol a nyári őrület folytatódhat télen is.

Sajnos, a COVID hozta helyzet miatt, a 2020-as novemberi nyitás után, szinte azonnal zárásra lett ítélve a terem. Remélhetőleg, idén októberben a szabadtérről fel tud költözni a karaoke program a többi élőzenés estekkel, valamint a konyha ínycsiklandozó nyári ízeivel.

Nagyon bízunk abban, hogy a nyarak sikerszériái az emeleti Orange Bike Terasz igényesen kialakított belső termében télen is folytatódhatnak.

A nyári hónapokban a terem, rendezvényekre és esküvőkre bérelhető, a befogadóképessége 70 fő.

A kép forrása: Orange-Bike

A szabad fürdőzés kezdeményezése

Évek óta rebesgetik, hogy a tervek szerint, a Római-part kijelölt szakaszán újra igénybe vehető lesz majd a fürdőzés és megnyílik, létrejön a Római parti szabadstrand.

2019 februárjában a III. kerületi Önkormányzat arról ülésezett, hogy megvizsgálják a Római parti szabadstrand kialakításának lehetőségét. Civil szervezetektől érkezett a strand kialakításának ötlete, aminek megvalósítását az Önkormányzat is támogatott.

2019. június 29-én a Nemzetközi Duna-nap alkalmából, egynapos, úgynevezett tesztüzemben, engedélyezték a fürdőzést, mely nagy sikert aratott. Ezen kezdeményezés létrejötte a „Maradjanak a FÁK a Rómain” civil csoportnak és a Valyo Egyesületnek volt köszönhető.

2020-ban a III. kerületi Önkormányzat, több alkalommal vett mintát a Duna vizéből a Római-parton, mely alapján, minden mért szempont szerint alkalmas a víz a fürdőzésre.

2020 szeptemberében egy, a kerületi képviselő testületi ülés során határoztak a Római parti szabadstrand kialakításáról és működéséről kiírt pályázatról is.

A szabadstrand kialakításának a feltételeiről

A strand létesítésének környezetrendezési és infrastrukturális feltételei is vannak, szükséges öltözőket és illemhelyeket létesíteni, megfelelő közvilágítási és parkolási lehetőségeket biztosítani, valamint igény szerint további büfét és vendéglátóhelyet kialakítani. Fontos, az infrastrukturális feltételek helyének és a fürdőhelyszín biztosításának feladata, valamint a fürdőszakasz és a megvalósításának vizsgálata.

A kép forrása: Máté Péter / HVG

Római parti Plázs! Hamarosan megnyílik a szabadstrand a Római-parton

Az obuda.hu legújabb, tegnapi (2021.07.23) információja szerint, 2021. július 30-án, pénteken megnyit a Római parti szabadstrand, mely a Római parti Plázs nevet kapja.

Közel 50 év után, újra lehet fürdőzni a budapesti Duna kijelölt szakaszán. A kijelölt fürdőhely, a Római-part, 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 60001 helyrajzi számú területen, a 60086 hrsz. Hattyú csónakház és a 60076 hrsz. alatti ingatlan között helyezkedik el, a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. mellett, a bójákkal határolt területen. A fürdőzési idény 2021. augusztus 22-én fog zárni.

A Római parti Plázs kínálata

A fürdőhely belépődíj nélkül lesz látogatható. A fürdőzést vízimentő-szolgálat segíti és felügyeli. Ingyenes ivóvíz is elérhető lesz. A fürdőző vendégek számára, a Pénzügyőr SE sporttelep biztosítja a teljes infrastrukturális hátteret; mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyakat.

A területi vízimentő-szolgálat működése, a fürdőhely nyitva tartása alatt, 11 és este 7 óra között fog működni, valamint gondnokot / fövenyőrt is alkalmaz az egyesület. A Római parti Plázs területét éjszakai őrség fogja őrizni, minden nap 22 órától másnap reggel 8 óráig.

A kijelölt területen csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad fürdeni, és csak a 120 cm-es bójasoron belül.

Forrás: obuda.hu

A szabadstrand megnyitásával egy újabb korszak indul el a Római-part életében.

Egy szó, mint száz, a Római-part nagyszerű kikapcsolódást, feltöltődést kínál a mindennapokban. Szívből ajánlom mindazoknak, akik elvágyódnak a belváros forgatagából, de mégis közeli és jól megközelíthető, kiváló természeti adottságokkal rendelkező „Paradicsomot” keresnek.

Irány a Római!

Vélemény, hozzászólás?