You are currently viewing Energia „adás-vétel” . . .

Energia „adás-vétel” . . .

Áramlás

Az energiák vándorlására és cseréjére óriási szükség van, de nagyon fontos az egyensúly! Az energiák kölcsönös áramlásának aránytalansága hosszútávon károkat, egyoldalúságot, esetlegesen elmaradást vagy elengedést okozhat.

Energiavámpírok és az auravadászok…

Bizonyára mindenki találkozott már „energiavámpírral és auravadásszal” és velük együtt, gyakorta az alábbi helyzetekkel:

1. Ha te nem hívod, vagy nem keresed, Ő sem keres… Magyarán, ő nem igazán fordít rá(d) energiát.

2. Ha beszéltek, csak panaszkodik, rád önti a problémáit, jó esetben kíváncsi a véleményedre, vagy a tanácsodra… Rosszabb esetben csak szemetesládának használ, elég neki, ha meghallgatod. Téged meg sem kérdez, hogy, Te, hogy vagy, mi újság van veled…? – Az természetes, hogy Te jól vagy!

3. Hosszasan önti rád az élet nagy dolgait, több történetet és sztorit is elmesél magáról. Szinte szóhoz sem hagy jutni. Miután jól lefáraszt és jól leszívja az energiádat, megkérdezi, hogy veled amúgy mi újság? És bár eredetileg Te is szívesen meséltél volna magadról valamit, de már a kedved is elment tőle, így lezárod a beszélgetést, egy köszönöm jól vagyok válasszal…

4. Van, aki már az elején is kedvesen érdeklődik, hogy mi van veled, meg is hallgatja, de mégsem hallja, amit mondasz… Magyarán, nem érdekli, üres a tekintete, látszik, hogy máshol/máson jár a gondolata, nem is igazán reagál, rosszabb esetben közbevág és a saját sztoriját kezdi el mesélni.

Változunk, fejlődünk, más lesz az értékrendünk, eljön az idő mikor már másra vágyunk…

Az ember talán a korral, vagy a megszerzett tapasztalataival és bölcsességeivel, olyan emberekkel érzi jól magát, és olyanokkal igyekszik a szabadidejét és a privát szféráját megosztani, akiknél működik a kölcsönösség. Akik pozitív személyiségek, akik nem csak mindig nyavalyognak, akikkel az energiák áramlása egyensúlyban vannak. Akik akár a rosszban is megtalálják a jót, az értelmet. Akik valóban kíváncsiak rád! Akik nem panaszládának használnak, és akik nem óhajtják elrabolni, leszívni az összes energiádat! Az ilyen emberkéknek jó adni, és jó tőlük kapni…

Mondhatnánk, hogy az energia ingyen van…, de ez egyáltalán nem igaz, az energia is óriási értékkel bír, óvatossággal és figyelemmel és hálával kell kezelni!

Vélemény, hozzászólás?