You are currently viewing Boldog születésnapot kívánunk Janza Katának!

Boldog születésnapot kívánunk Janza Katának!

1972. augusztus 3-án, Budapesten látta meg a napvilágot Janza Kata, eMeRTon-díjas magyar színésznő, musical énekesnő.

Már egész kicsiként, komolyabban és közelről is foglalkozott a művészettel, a zenével. Általános iskolai diákként tagja volt a Magyar Állami Operaház gyerekkórusának. Az érettségit követően, zenei pályafutása (felnőttként) 1991-ben kezdődött, a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként. 1994-ben V. helyezést ért el az Eurovíziós Dalfesztivál, magyar nemzeti döntőjében. 1995-ben a Rádió Sztárkereső győztese lett.

1996-ban eMeRTon-díjat kapott, amelyet a kiváló énekesnő, tehetsége és munkája elismeréseképpen kapta meg.

Rá tíz évre, 2006-ban pedig, Súgó Csiga díjjal jutalmazták meg a munkáját. 1997-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában. Azonkívül, hogy több rajzfilmhősnek is kölcsönözte a hangját, számos Disney rajzfilm slágerének az előadójaként is maradandót alkotott. 1996-1997. között, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze, 1997-től a Budapesti Operettszínház társulatának a tagja. Tilda édesanyjaként tűnt fel az RTL Klub, Barátok közt című sorozatában. 2003 őszén, a TV2 Dalnokok Ligája című vetélkedőjének rendszeres szereplője volt. Az Operett Színházban, 2004/2005-ös évad musical színésznőjének választották. Tagja a Budapesti Operett Színház tagjaiból alakult Operett Angyalai formációnak.

Két gyermek édesanyja, első gyermeke Janka, Pintér Tibor színész-rendezővel való első házasságából született. A második gyermeke Samu, Kővári Lászlóval köttet második házasságából érkezett erre a földre.

Boldog születésnapot kíván a kulturnaplo.hu!

Forrás / borítókép forrás: wikipédia / Janza Kata hivatalos oldala

Vélemény, hozzászólás?