You are currently viewing Balettcipő

Balettcipő

Szergej Polunyin, a Raszputyin című táncdrámával érkezik augusztusban Magyarországra

Szergej Polunyin erős és szókimondó jelleménél a tehetsége az, ami nagyobb és erősebb. Megosztó személyiséggel rendelkezik, de a tehetsége óriási, ez egyáltalán nem vitatható. Miközben általa pazar előadásokat láthatunk, addig az ütős véleményeivel, mind szóban, mind képekben is gyakorta lehet találkozni. Ezek gyakran következményekkel is járnak.

A kezdet kezdetén

Ukrajnában született 1989. november 20-án. Már gyermek korában szertornázott, majd a balettozni kezdett. Tehetségével és kitartásával felvették Őt a londoni Royal Balett Iskolába, ekkor 13 éves volt. Elsőéves hallgatóként évfolyamelső lett, másodévesként már szóló és főszerepeket tanult. 19 évesen a Királyi Balett legfiatalabb vezető táncosává táncolta fel magát. 2012-ben magánéleti problémák miatt váratlanul felmondott, kilépett a társulatból. Távozása igencsak meglepte a balettszakmát, amit még tetézett azzal, hogy teljesen más vonalon indult el. Útja a tetoválás művészete felé vezetett, másodmagával egy tetoválószalont létesített.

Mivel a tánc a lételeme, újra kezdte indítani a táncos karrierjét

Először egy nagy oroszországi balett televíziós tehetségkutatóban indult el, amit a férfi szólótáncos kategóriában meg is nyert. Ezt követően két évig, a volt Szovjetunió jelentősebb színpadain lépett fel, az (Igor Zelenszkij művészeti vezetésével működő) Moszkvai Sztanyiszlavszkij Zenei Színház tagjaként. Később, 2015-ben a saját videójával újabb sikert arat, melyet a „Take Me to Church” című számra készített. 2016-ban mutatták be „A táncos” (The Dancer)” című dokumentumfilmet, amit az életéről írtak. 2016-tól elsősorban vendégművészként vállal szerepeket. Népszerűségének, tehetségének és a karrierjének köszönhetően, számtalan nagy divatház kéri Őt fel a márka kampányaikban (pl.:Diesel, Dior, H&M, Marc Jacobs)

Mára a saját neve, a névjegyévé vált

Páratlan tehetsége az egekig szárnyal. Táncolt már a Párizsi Operában, Mihajlovszkij Színházban, a Sadler’s Wells és a Veronai Aréna színpadán is. Pályafutásának legfontosabb előadásai: Rómeó és Júlia, Hamupipőke, Diótörő, Dances at a Gathering, A bajadér, Manon, Giselle, Coppélia, Don Quijote, Mayerling, Anyegin.

A „Gyilkosság az Orient-expresszen” és „A vörös veréb” című filmekben is látható. Részt vett a Szerb Nemzeti Múzeum újranyitásának promóciójában. Létrehozta a Project Polunint, amely különböző művészeti ágak művészeit és alkotóit (táncosokat, koreográfusokat, zenészeket, képzőművészeket) tartja össze.

Szergej Polunyin főszereplésével, a Raszputyin táncdráma 2021. augusztus 13-án, 20:00 órától, Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható. (esőnap: augusztus 14.)

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad beharangozójából idézve:

Szergej Polunyin lenyűgöző technikájú táncos, és pompás, karizmatikus előadó, botrányairól elhíresült balettsztár, ellentmondásos figura, napjaink egyik legjobb táncosa, aki elbűvöl megbotránkoztat, elgondolkodtat, szimpátiát vagy gyűlöletet vált ki éppúgy, mint Raszputyin.

Nézzétek meg élőben egy szintén ellentmondásos figura bőrébe bújva a Margitszigeti Színház színpadán.”

Kiemelt kép – videó forrása: youtube.com

Vélemény, hozzászólás?