Vadregény

Vadregény plakátMondd, te még hiszel a mesében? Vagy már unod a legjobb Grimm-meséket is? Mindenképpen neked találták ki a Magyar Színház legújabb darabját, a Vadregényt.

Gyermekkorunkban általában kívülről tudjuk a meséket, és jaj annak a szülőnek, aki egy kicsit is másként próbálja mesélni a megszokott történetet. Na de mi történik hőseinkkel azután, hogy a mesének vége, ők pedig boldogan élnek, amíg meg nem halnak? Stephen Sondheim ennek a kérdésnek járt utána, és Minden Mesék Folytatását megírta a Vadregény című musicelben. A Broadway-t már meghódító, felnőtteknek is szórakoztató mese most Budapest bevételére készül. A vállalkozó kedvű nézőket “beviszik az erdőbe”, ahol merőben új szerepben találkozhatnak az egyébként jól ismert mesehősökkel. Az erdőben többek közt Fillár István, Szűcs Kinga, Szalay Kriszta, Gémes Antos, Auksz Éva, Moór Marianna, Holecsko Orsolya kalauzolnak fülbemászó dallamok segítségével.

A mindenki által ismert mesék összekeverednek, az egymásnak korábban idegen szereplők most egymásra találnak, és közösen próbálják megoldani konfliktusaikat. Egy új mese keletkezik, melynek szereplője Piroska és a Farkas épp úgy, mint Hamupipőke az ő mostohájával, vagy éppen Aranyhaj, netán az Óriás. Merész, izgalmas, humoros történetre számíthatunk, mely életeket, szegénységet, gyermeknélküliséget mutat meg a maga módján.

Bemutató április 26-án és április 27-én. A kíváncsiak még jegyhez juthatnak, ha sietnek.

Szöveg: Kultúr Napló
Plakát: Magyar Színház
A Magyar Színház 2014. április 26-i bemutató előadásának ajánlásaként.

Vélemény, hozzászólás?