Vadorzók

Pesti Magyar Színiakadémia 2014

A Pesti Magyar Színiakadémia harmadéves, végzős osztálya tartotta vizsgaelőadását a Magyar Színház nagyszínpadán.

A szövegkönyvet a Steve Martin főszereplésével jólismert A Riviéra vadorzói című film alapján írta, és a darabot rendezte Horgas Ádám, a színház rendezője. A koreográfiát Gyulai Júlia készítette.

A különböző szerepekbe a végzős évfolyam tagjai bújtak, jelesül Földesi Ágnes, Józsa Bettina, Takács Zsuzsa, Héricz Patrik, Hunyadi Máté és Kurucz Dániel. Segítségükre voltak a második évfolyamról Fekete Gábor, Kisari Zalán és Kovács Olivér. Az osztályvezető tanár Gémes Antos.

A történet röviden összefoglalva: Lawrence Jamieson elegáns, kifinomult úriember, aki könnyedén elhiteti a turistákkal, hogy személyében egy száműzött uralkodót tisztelhetnek. Egy szép nap megismerkedik egy kisstílű szélhámossal, Freddy Bensonnal, aki szegény öreg nagyanyja javára gyűjt könyöradományokat. A baj csak az, hogy mindketten azonos helyen, a Riviéra exkluzív felségterületén szeretnének mindenkit megkopasztani. Ezt a gondot csak egyféleképp lehet megoldani: ha szövetkeznek egymással és ki-ki a maga módján, de mégis közös erővel fosztják ki a hiszékenyeket. Mígnem aztán egyszer emberükre nem akadnak a Sakál személyében, aki egy gyönyörű, kedves, fiatal hölgy, és akiről természetesen nem tudják, hogy még náluk is sokkal nagyobb szélhámos…

A szereplők nálam átmentek a vizsgán. Remélem, tanáraik is meg voltak velük elégedve.

Szöveg: Kultúr Napló
Fotó: Facebook
A Pesti Magyar Színiakadémia 2014. május 6-án tartott vizsgaelőadása alapján.

Vélemény, hozzászólás?