Premier

Premier ajánló hónap szerinti bontásban

2016. április

Mágnás Miska
A Mágnás Miska a magyar operett irodalom egyik legismertebb műve. A lovászfiúból lett monoklis úr és a finom grófnővé előléptetett cselédlány mulatságos története mindig nagy sikert aratott. Olyan ismert slágerek csendülnek fel, mint a “Szeretnék boldog lenni…” vagy a “Csiribiri-csiribiri kék dolmány…” és persze a “Cintányéros cudar világ…”
2016.04.16. – Turay Ida Színház

2016. március

Ikrek előnyben
Sohasem könnyű a lét, ha túl sok az eszkimó és kevés a fóka… A balatoni üdülővároska felkapott bárjának énekesi posztjáért is tehetséges (és kevésbé tehetséges) zenészek, énekesek sora vívja tisztességes (avagy kevésbé tisztességes) küzdelmét a szezon beköszönte előtt. A bártulajdonos isteni sugallatra (avagy egy boros éjszaka élénk álmait túlmisztifikálva) azzal az egészen elképesztő ötlettel áll elő, hogy az ő szórakozóhelyén ezen a nyáron ikrek fognak énekelni… Castingot hirdet tehát, s hogy az énekesek ne csupán mint két tojás hasonlítsanak, hanem bensőjük is teljes egymásra hangoltságban legyen, azt is kiköti, hogy a jelentkezők csakis egypetéjű ikrek lehetnek…
A zenészek leleményessége nem ismer határt. De a gazda szeme mindent észrevesz… Ki marad talpon, ki lesz a befutó? Ikrek előnyben! Na de mindenki iker, aki annak látszik?
2016.03.19. – Turay Ida Színház

2016. február

Hamupipőke
2016.02.28. – Turay Ida Színház

Érben maradt repülő
1947-et írunk. A világ éppen ocsúdik a borzalmakból.
A csodálatos hangú, törékeny énekesnő megrázó gyermekkoron és szerelmi csalódásain túl már rég úgy hiszi, hogy minden férfi durva, és az időt leghasznosabb mulatással és ivással tölteni… Ám ekkor megjelenik Marcel Cerdan, a „marokkói bombázó”, és örökre megváltoztatja a kis francia veréb, EdithPiaf életét…
„Marcel újra megtanított élni. Megszabadított a keserűségtől és a kétségbeeséstől, amely testemet-lelkemet megmérgezte. Felfedeztette velem, hogy létezik jóság, derű, gyengédség. És felragyogott a világ.”
De talán túl szép ez a szerelem… Annyira szép, hogy odafentről elrendelik a tragédiát. A Párizs – New York-i repülőgép 1949. október 27-én lezuhan az Azori-szigetek felett. És aznap este EdithPiaf a New York-i Versailles színpadán csak Marcel Cerdannak énekel… Két év. Nem több. Ennyi adatott nekik. De ebben megélték a teljességet.
2016.02.20. – Turay Ida Színház

2015. december

Szerelmem, Sárdy
Egy szereplős, egy felvonásos operett, amely Sárdy János 20.századi híres bonviván életének nagyobb állomásait és legszebb dalait mutatja be egy nagymama titkos naplóján keresztül. Közben átható képet kapunk a múlt századi asszony sorsról, és hogy a rohanó világunkban mennyire nem hallgatjuk meg egymást.
2015.12.03. – Turay Ida Színházz

2015. november

A Mikulás manói
Igazi Mikulkásváró történet, melyben egy édes kislány szeretett, kedves mesehősökkel álmodik, akik csak neki énekelnek, táncolnak, mókáznak…A varázslatos álom utáni reggelen persze megérkezik a Mikulás ajándékokkal a puttonyában és szeretettel a szívében…
2015.11.25. – Turay Ida Színház

Párizsi éjszakák
A párizsi éjszakák számtalan szenvedélyes szerelemről mesélhetnek…! A mi történetünk Nicol és Éric sorsa. Két egyszerű kis ember a monmartre-i bohémok között, szegényesen, boldogságban él, ám kiderül valami ami szétrobbantja a harmóniát. Vad féltékenység, egymást gyötrő és öngyötrő indulatok kavarognak. A párizsi éjszakai élet pikáns erotikája, a mulatók könnyelmű, de segítőkész alakjai még fokozzák akarva-akaratlanul a zavaros eseményeket. Mindez kalandos humorral átszőve, fülbemászó dallamokkal, látványos táncok varázslatával olyan élmény, mintha a néző turista lenne Párizsban.
2015.11.14. – Turay Ida Színház

2015. október

Mikszáth különös házasságai
Mikszáth Kálmán 1910-ben halt meg. Felesége, Mauks Ilona, 1922-ben publikálta emlékiratait. Ezek a tények. E színdarab szerzője azonban előre megfontolt aljas szándékkal hamisít, ami az évszámokat illeti. Nála akkor kezdi írni Mikszáthné az emlékiratait, amikor Mikszáth még él. Csak így születhetett olyan helyzet – a darab alapszituációja -, hogy miközben a hitves fogalmazgatja memoárjait, egyúttal meg is tárgyalja urával a leírtakat és tanácsokat kér. Mikszáth mindent dühödten korrigál, állandóan belebeszél felesége emlékirataiba. Közben újraélnek régi epizódokat, sőt elképzelnek jövendőbelieket is. Ahogy vitatkoznak a kétféleképpen rögződött emlékeken zsörtölődve kiigazítják egymást: a felidézett múlt kettős fénytörésében kibontakozik egy harmadik változat, a nézőé, aki a tények pedantériája helyett a tények költészetét kapja. A tények költészete pedig – a valóság.
2015.10.31. – Turay Ida Színház

Hello, Dolly!
Mrs. Dolly Levi férjszerzési praktikái állnak a “zenés vígjáték” középpontjában. Dolly mindent – sőt, még annál is többet – megtesz, hogy becserkéssze a gazdag Horace Vandergeldert. Sajátja mellett Dolly mások szerelmi életét is szívén viseli. A gyönyörű, fiatalon özvegyen maradt Molloyt Vandergelder titkárával, Corneliusszal, ez utóbbi munkatársát, Tuckert pedig Molly segédjével próbálja összeboronálni – s nem utolsósorban még a harcművész Ambrose Kempernek is kerít valakit: Vandergelder unokahúgát, Ermengarde-t. Dolly és a fiatalok kalandokkal és leendő férjekkel teli útja során eljutunk New York-ba, ahol az egész társaság a város legelőkelőbb éttermébe, a Harmonia Gardensbe érkezik. Itt szólal meg a musicalirodalom egyik legismertebb dala, a Hello, Dolly!
2015.10.17. – Turay Ida Színház

Nótázó színészek
Koncertelőadás nótakedvelőknek. Közreműködik Hűvösvölgyi Ildikó, Jankovits József, Bódi Barbara, Kurkó J. Kristóf.
2015.10.10. – Turay Ida Színház

Panka és a Mumus
A felnőttek szerint, ha egy gyerek nem fogad szót, akkor elviszi a Mumus. A felnőttek szerint. De ki az a Mumus és hol lakik? Hogy néz ki? Kell tőle félni? Egyáltalán: létezik a Mumus? Panka és újdonsült barátai egy ódon tetőtérben izgalmas játékokat találnak… és még valamit, amitől a felnőttek szerint félni kell. Persze a felnőttek nem tudják, hogy az igaz barátság erősebb a félelemnél. És végül még az is kiderülhet, hogy… De ez legyen titok. Olyan titok, ami megfejthető, ha az ember szíve tiszta és igazán tud szeretni.
2015.10.04. – Turay Ida Színház

2015. szeptember