Musical Comedy

Musical ComedyTavasszal A FANTOM megeszi a VÁMPÍRT reggelire címmel láthatott musical műsort a váci közönség. A szórakoztató zenés színházi est folytatódik, a Fantom, azaz Csengeri Attila társa ezen az elvarázsolt esten egy olyan énekesnő, aki már sokszor megfordult a Fantom kastélyában, de egy egész estet még sosem töltött vele. Vágó Bernadett és Csengeri Attila vitathatatlanul vidám stand up műsorát ismert musical dalok teszik feledhetetlenné. A két kiváló hangú, remek humorú sztár egy igazán emlékezetes előadást ígér – így szólt a Váci Dunakanyar Színház beharangozója a 2014. november 15-én megtartott zenés színházi estről.

Érdekes felvezetés, bár azt kicsit furcsának találom, hogy a márciusi műsor címét ennyire hibásan emeljék be az ajánlóba. Az akkori történet szerint Krolock gróf, azaz Egyházi Géza, és az Operaház fantomja szerepében Csengeri Attila vérre menő küzdelmét láthatta a közönség a sötétség urának címéért és a tiszta hangokért. Az előadás címe pedig: A VÁMPÍR megeszi a FANTOMOT reggelire. Majdnem ugyanaz, de azért mégsem.

Jó döntés volt, hogy Csengeri Attila ezúttal egy hölgyet választott partneréül, Vágó Bernadett szépsége még tovább emeli a kiváló dalok és remek előadók által előhívott est fényét. A Musical Comedy est lényege, hogy a szóló és duett számok között a fellépők amolyan stand up stílusban szórakoztatják a közönséget, élcelődésekkel, történet meséléssel töltik ki a dalok közötti szünetet. Remek nevek vannak a stand up műfajában kis hazánkban, hogy csak Kovács András Pétert, vagy Aranyosi Pétert említsem a megannyi név közül. De Csengery Attila neve nincs a névsorban! Erőltetett próbálkozásai és fájdalmas viccei alapján nem a komédia, hanem más K-betűs szavak jutottak eszembe a párosról. Dettiről a Kedves, míg Attiláról a Kínos jelző maradt meg bennem az előadás végére.

Az előadás “másik részével”, már ami a musicaleket illeti, semmi kifogás nem lehet. Még ha nem is csak musical dalokból állt a válogatás, csodálatos produkciókat hallhattunk. Detti és Attila is profi énekesek, teljes erőbedobással adták elő dalaikat ezen a piciny színpadon is. Akár ha a Madách, vagy éppen az Operett nézőterén ültünk volna. A falunapi haknik jellegét nyíltan és bevallottan is viselő műsor profi módon lett adaptálva kőszínházi környezetre. Összességében véve a dalok miatt érdemes volt ellátogatni az estre, az összekötő szövegeket meg elég lett volna Dettire bízni.

A Váci Dunakanyar Színház 2013-ban nyitotta meg kapuit. A színház épülete 2007-ig a Dunagyöngye Filmszínháznak adott otthont, bár az 1930-as és 1940-es években még színházi berendezésekkel is jól felszerelt kultúrházként üzemelt. Felújítása 2012-ben kezdődött, amikor a városban működő színjátszókör kinőtte a helyi művelődési ház falait. Az aprócska színház magán viseli a valamikori mozi stílusjegyeit, ugyanakkor egy takaros kis városi színház hangulatát adja.

Szöveg és kép: Kultúr Napló
A Váci Dunakanyar Színházban 2014. november 15-én megtartott előadás alapján.

Vélemény, hozzászólás?